Gheldof Guy

Warmtepompen

Warmtepompen voor zuinige en duurzame verwarming

Omdat het steeds belangrijker wordt om duurzame energie te gebruiken kan je bij Gheldof Guy terecht voor verwarming met een Vaillant warmtepomp. Een warmtepomp haalt warmte uit natuurlijke bronnen, zoals lucht, water en de bodem, en zet deze vervolgens om naar een temperatuur die voldoende hoog is voor de verwarming van woningen. De afgifte van de warmte binnen gebeurt via vloerverwarming, wandverwarming, lage temperatuur radiatoren of convectoren.
Energiezuinig wonen, daar kan Gheldof Guy BV u bij helpen!

Vind de warmtepomp die past bij jouw woning

Ben je op zoek naar warmtepompen, dan ben je bij Gheldof Guy aan het juiste adres. Zo vind je bij ons lucht-water warmtepompen, bodem–water warmtepompen en water-water warmtepompen, allen van het merk Vaillant. Deze warmtepompen staan garant voor een perfecte kwaliteit en kunnen geïnstalleerd worden door onze eigen installatiedienst. Voor meer informatie kan je ons steeds vrijblijvend contacteren.

Vaillant lucht–water warmtepomp

Bij een lucht-water warmtepomp wordt de warmte voor binnen onttrokken aan de buitenlucht. Een van de grootste voordelen aan deze lucht-water warmtepompen is de eenvoudige installatie, zodat dit type warmtepomp een goedkopere oplossing biedt. Een nadeel is dan weer dat de verhouding tussen de gebruikte energie en de gewonnen energie (oftewel de COP) iets lager ligt dan bij de andere types warmtepompen.


Volgende aanpassingen worden er toegepast voor de berekening van de premie voor een zonneboiler in 2013:

  • Limiet in functie van de inhoud van het opslagvat van de boiler.
  • Begrenzing van de premies tot €2750 (komt overeen met de 2012 berekening voor een zonnecollector van 5m²).
  • Enkel nog premies voor boilers die voldoen aan het Europese Solar Keymark.
  • Beperking van de premie tot maximaal 50 procent van het factuurbedrag.

Deze aanpassingen - door Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche (SP.A) - in de premie berekeningen waren nodig, daar de huidige subsidieregeling zorgde voor een terugverdientijd van amper 2-3 jaar.