Warmtepompen

Warmtepompen

Warmtepompen voor zuinige en duurzame verwarming

Omdat het steeds belangrijker wordt om duurzame energie te gebruiken kan je bij Gheldof Guy terecht voor verwarming met een Vaillant warmtepomp. Een warmtepomp haalt warmte uit natuurlijke bronnen, zoals lucht, water en de bodem, en zet deze vervolgens om naar een temperatuur die voldoende hoog is voor de verwarming van woningen. De afgifte van de warmte binnen gebeurt via vloerverwarming, wandverwarming, lage temperatuur radiatoren of convectoren.
Energiezuinig wonen, daar kan Gheldof Guy bvba u bij helpen!

Vind de warmtepomp die past bij jouw woning

Ben je op zoek naar warmtepompen, dan ben je bij Gheldof Guy aan het juiste adres. Zo vind je bij ons lucht-water warmtepompen, bodem–water warmtepompen en water-water warmtepompen, allen van het merk Vaillant. Deze warmtepompen staan garant voor een perfecte kwaliteit en kunnen geïnstalleerd worden door onze eigen installatiedienst. Voor meer informatie kan je ons steeds vrijblijvend contacteren.

Vaillant lucht–water warmtepomp

Bij een lucht-water warmtepomp wordt de warmte voor binnen onttrokken aan de buitenlucht. Een van de grootste voordelen aan deze lucht-water warmtepompen is de eenvoudige installatie, zodat dit type warmtepomp een goedkopere oplossing biedt. Een nadeel is dan weer dat de verhouding tussen de gebruikte energie en de gewonnen energie (oftewel de COP) iets lager ligt dan bij de andere types warmtepompen.

Vaillant bodem–water warmtepomp

Zoals de naam al doet vermoeden wordt bij een bodem-water warmtepomp de benodigde warmte uit de bodem gehaald. Dit gebeurt met een bodemsonde of met een captatienet. Het voordeel van dit type warmtepompen is dat de COP heel hoog is, omdat de koude in de winter geen invloed heeft op de opbrengst van de warmtepomp. De installatie van een bodem-lucht warmtepomp vereist wel een relatief dure boring of grondwerken.

Vaillant water–water warmtepomp

Een water–water warmtepomp haalt de warmte uit het grondwater, en het afgekoelde grondwater gaat vervolgens via een tweede put opnieuw de grond in. Het belangrijkste voordeel van een water–water warmtepomp is de hoge COP, een nadeel is dan weer dat de benodigde milieuvergunning voor dit type warmtepomp slechts zelden wordt toegestaan.

Zo kan je voor een goed geïsoleerde (k 45) woning perfect kiezen voor een warmtepomp, zonder bijkomend met gas of stookolie te moeten werken. Bovendien spreekt het voor zich dat warmtepompen daarom ook milieuvriendelijker zijn dan andere verwarmingsinstallaties. Verder zijn warmtepompen energiezuiniger, omdat meer dan de helft van de nodige energie uit de natuur wordt gehaald. Warmtepompen zijn dus zowel goed voor het milieu als voor je portemonnee!

Rendement warmtepomp

Het rendement van een warmtepomp wordt uitgedrukt in een getal, de "Coëfficiënt Of Performance", ook COP genoemd. Een COP van 3, bijvoorbeeld, betekent een rendement van 300%. De huidige elektrische warmtepompen hebben een COP tussen de 3 en de 5. Een warmtepompboiler gebruikt ongeveer 25 à 30 % elektriciteit voor de bereiding van warm water, en de overige energie haalt hij uit de natuur.

Omdat warmtepompen warmte halen uit natuurlijke bronnen, ben je niet meer afhankelijk van gas of stookolie.

Enkele voordelen:

 • lagere energiefactuur
 • koeling mogelijk
 • we kunnen bij gebruik van vloerverwarming onze energie goedkoop bufferen in de vloer aan nacht tarief
 • duurzaam en milieuvriendelijk
 • geen gasleiding of mazoutleiding/tank
 • geen schoorsteen

Warmtepompboilers

Een warmtepompboiler werkt volgens hetzelfde principe als de warmtepomp. Het toestel onttrekt warmte uit de lucht, water, aarde en met elektriciteit brengt het die warmte op een hogere temperatuur. Zo warmt het water in het voorraadvat op.

Een warmtepompboiler is een energiebewuste keuze als men noch een zonneboiler, noch een toestel op gas kan plaatsen. Een warmtepompboiler biedt hetzelfde comfort als een elektrische boiler maar verbruikt slechts 1/3 aan elektriciteit t.o.v. de klassieke elektrische boiler. Er bestaan ook warmtepompboilers die worden aangesloten op de centrale verwarming zo gebeurd de naverwarming van het vat niet elektrisch.
Voordeel: Tijdens de zomer kan u uw verwarmingsketel uitschakelen terwijl uw warmtepompboiler instaat voor de produktie van sanitair warm water. Uw warmtepompboiler kan immers afhankelijk of onafhankelijk werken van uw verwarmingssysteem.

Eigenschappen:

 • Warmwaterproductie 3 x goedkoper
 • Geen periodiek onderhoud nodig
 • Ecologisch: 70% gratis energie
 • Gemakkelijke plaatsing
 • Terugwinst investering in 2 tot 4 jaar
 • Inclusief elektrische weerstand 1500 W is ook mogelijk om aan te sluiten op de centrale verwarming zonder een elektrische weerstand